Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

studánka

1. 10. 2009 10:03
Skutečné úspory

Dost již těch politických řečí! Chce to opravdové činy a nebát se píchnout do vosího hnízda napříč politickým spektrem. Také Janotův balíček je pouze šetřením na nepravém místě.Navrhuji skutečné a velmi nemalé úspory. Zrušit ministerstva školství, kultury,průmyslu a obchodu,místního rozvoje, zemědělství, pro evropské záležitosti a lidských práv.Jejich práva a odpovědnost převést z větší části na Krajské úřady a ekonomické aktivity na ministerstvo financí (toto posílit z toho důvodu o max.100lidí). Budovy těchto ministerstev prodat. Zkuste si propočítat tyto úspory a možná se budete divit do jakých desítek miliard půjdou. Dále je možno zrušit zbytečný senát a korigovat počet poslanců na dejme tomu 49 lidí. Nikde totiž není psáno, že jich musí být 200. Ono totiž platí, že čím méně lidí, tím spíše se dohodnou. Musí však pracovat a nejen žvanit, tak, jak to současní poslanci předvádějí. Potom asi nebudeme od 100 miliard úspor daleko.Píchnout do vosího hnízda a nejen žvanit o úsporách.

0 0
možnosti
JL

josefl

1. 10. 2009 21:58
Re: Skutečné úspory

Bohužel, schválený schodek rozpočtu bude překročen. Odhaduji, že skutečný schodek bude přes 200 miliard. Vláda vydá dluhopisy pro občany, aby nemusela platit bankám vyšší úroky (jinak by dluhopisy nepřijaly). Zvýšením zdanění přijdou o práci další lidé, neboť hospodářství ještě nedosáho dna. Teprve nyní začínají přicházet podniky do insolvence, protože banky začínají zjišťovat, že jim stoupá objem nesplacených úvěrů. Tím se začíná rozpoutávat spirála kdy banky nepůjčují, podniky nemají peníze a propouští, stát vyplácí podpory a dávky.  Dluh roste, nejsou příjmy. Rating ČR se sniží banky chtějí větší úroky na státní dluhopisy a stát se zadlužuje. Máte pravdu, že jediná cesta je šetřit, šetřit na státních výdajích, na platech politiků (oni to zavinili), na luxusu jejich kanceláří a na  zbytečných výdajích na předražené státní zakázky. Zdanit příjmy politiků a zavést platnost sociálních, daňových zákonů a přiměřeně i ZP i pro ně (alespoň uvidí co stvořili). A  začít umořovat státní dluh.

0 0
možnosti
VH

vlasta.232

1. 10. 2009 9:49
Paní Talmanová

Máte 100%  pravdu ! A z těch blábolu komunistických duchodcu  si nic nedělejte!  Je to sice ošklivé ale denně jich 16 vymírá!!  Bohužel ani já ani Vy jejich uplný konec nezažijeme!!!!!!

0 0
možnosti
LN

nezavisly_pisatel

1. 10. 2009 9:54
Re: Paní Talmanová

Kdo nesouhlasí s modrým ptactvem je automaticky komunista. ;-D

0 0
možnosti
TSS

trapná stvůra streit

1. 10. 2009 9:32
tedy, slečno talmanová,

musím říci, resp. napsat, že to zrovna píše ta pravá. Do parlamentu si vůbec nechodila, ale plat a mateřskou sis nechala proplácet dál.

0 0
možnosti
LN

nezavisly_pisatel

1. 10. 2009 9:31
Snížit příjmy

Viděli jsme, co udělali reformy Topolánkovy vlády ze stranou příjmů státního rozpočtu. Škrty na straně výdajů jsem nezaznamenal. To je mimochodem jeden z důvodů, proč je rozpočet tam, kde je.

Příště, než napíšte podobný blaf, trochu popřemýšlejte a zjistěte si víc faktů.

0 0
možnosti
LN

nezavisly_pisatel

1. 10. 2009 9:32
Re: Snížit příjmy

reformy udělaly - chyba tisku. :-/

0 0
možnosti
LB

Lájos Bács

1. 10. 2009 9:25
Coz takle zacit u sebe slecno Talmanova?

Kolik by usetrily verejne rozpocty kdybychom se zbavili Vas? Ac na materske, sberatelka parlamentnich funkci, dovolena od statniho CEZu, velmi nadstandardni byt od Bema za velmi podstandardni cenu...

Takze se nejdrive pokuste prestat vysavat stat, nez zacnete psat dalsi podobnou slataninu.

0 0
možnosti
E

editi

1. 10. 2009 9:23
Poslankyně Talmanová,

domníváš se, že si zasloužíš takovou výši platu za své učinkování v PS jako místo předsedkyně toho orgánu?

Dotkne se tě tak velkým způsobem Janotův balíček, jako rodin s malými dětmi a podprůměrnými příjmy? U těchto rodin to dělá nejméně 1000 Kč měsíčně. Myslíš si, že je to hodně nebo málo.;-D;-D;-D;-D

0 0
možnosti
JN

madqwert

1. 10. 2009 9:17
slecno talmanova a co letosni rozpocet?

ten pripravoval kalousek s topolankem a skonci schodkem pres 200 miliard... ten se vam libi? upozornuji, ze jste pro nej hlasovala vy a ne poslanci CSSD a KSCM... neni nahodou rozpocet na pristi rok lepsi nez ten letosni? ;-D

0 0
možnosti
A

Arth-

3. 10. 2009 21:46
Re: slecno talmanova a co letosni rozpocet?

Prohlídni si tabulku vývoje zadluženosti a ujasni si pojmy jako mandatorní výdaje a sled příčin a následků - debile.

Paní Lucie omlouvám se za ten vulgarismus... ale s tímhle je to už taková tradice.

;-)

0 0
možnosti
D

damianka1

1. 10. 2009 9:11
Paroubek má moc

tak správně paní Lucie.... Paroubek je jak buldozér , ač není premiér tak má moc a může s námi dělat co chce ,nejen že zostudil před světe,ale dostane nás do krize tipu Maďarsko .nakonec vláda pana Fišera padne, a jsme tam na totata..

0 0
možnosti
  • Počet článků 18
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 7657x

Seznam rubrik